Advertisement
    

Promovarea unei afaceri cu produse cosmetice

Atunci cand ai o afacere online cu produse cosmetice, promovarea este destul de simpla, mai ales atunci cand ai la indemana atatea optiuni. Iata-le pe cele mai eficiente si productive.

1. Newsletter

Stimuleaza-i pe cei care intra pe site-ul tau sa se aboneze la newsletter astfel incat sa primeasca cele mai bune si noi oferte. Cere ajutorul unui profesionist care sa iti instaleze un client bun de trimitere a newsletterului, dar si un specialist in design, care sa iti creeze sablonul.

Ideal ar fi ca sablonul sa fie unul cat mai atractiv, dar aerisit in acelasi timp. Nu uita ca in subiectul nesletterului trimis sa adaugi un nume atractiv, pe masura ofertelor pe care vrei sa le trimiti.

2. Conturi de socializare

Facebook-ul si twitter-ul sunt doua unelte de socializare care te ajuta sa iti promovezi afacerea foarte usor. Adauga cat mai multi prieteni in lista ta si roaga-le pe prietenele tale sa te recomande persoanelor din lista lor.

Cu ajutorul site-urilor de socializare vei reusi sa iti promovezi produsele, ofertele si concursurile care au loc pe site. Incearca sa pastrezi legatura cu utilizatorii si sa raspunzi tuturor provocarilor si intrebarilor.Acest lucru te va ajuta sa iti cresti vanzarile intr-un timp destul de scurt.

3. Concursuri sponsorizate

Organizeaza un concurs pe site-ul tau sau pe un site special pentru femei. In cazul in care preferi sa dai premiile direct utilizatorilor de pe site-ul tau, nu iti ramane decat sa pui la bataie o provocare. Cel mai bine este sa faci concursul prin tragere la sorti, din lista de persoane care se inscriu la newsletter sau care iti dau like pe facebook.

Daca alegi sa sponsorizezi un site pentru femei si sa oferi un set de produse cosmetice, asigura-te ca te bucuri si tu de o serie de avantaje. Impune de la inceput cateva reguli: cere linkuri catre site-ul tau si stabileste foarte clar care sunt regulile de participare si cine alege castigatorii, astfel incat sa eviti discutiile care pot sa intervina ulterior.

4. Tutoriale si recenzii video

Angajeaza o cosmeticiana sau un make-up artist care sa aiba capacitatea de a fi complet relaxata in fata camerei de luat vederi. Ofera-i persoanei respective cateva produse pe care sa le testeze si organizeaza apoi o sedinta de inregistrari video. Ai nevoie apoi de o persoana care sa editeze filmarile cu numele companiei tale si eventual cu numele site-ului.

Dupa ce urci inregistrarea pe site-urile specializate, dar si pe site-ul tau, promoveaza filmuletul pe retelele de socializare si in newsletter.

5. Cadouri pentru bloggeri/campanie de testare

Realizeaza o lista cu cele mai citite bloguri din sfera beauty si contacteaza-le pe fetele care detin proiectele respective.

Propune-le sa le trimiti o serie de produse sub forma de cadou, cu conditia sa le testeze si sa scrie despre acestea, facand apoi trimitere catre site-ul tau.

Asigura-te ca oferi cele mai bune produse si ca nu faci economie. Cu cat vei fi mai generoasa, cu atat vei avea mai mult succes si mai multe articole care vor avea link catre tine.

Autor: Ana-Maria Dragota

No comments:

Post a Comment