Advertisement
    

Ce sa faci cu banii tai in 2015

Warren Buffett iti da 6 sfaturi

1. Investeste in fonduri mutuale

Astfel, iti mentii investitiile in siguranta, low-cost si pe termen lung. Pune 10% din cash in obligatiuni de stat pe termen scurt si 90% intr-un fond mutual low-cost din top 500 S&P. Buffett sugereaza Vanguard.

2. Stai departe de Bitcoin

"E un miraj, de fapt. E doar o metoda prin care poti transmite bani in mod anonim. Ideea ca are o valoare intrinseca enorma mi se pare o gluma", spune Buffett.

3. Invata sa citesti rapoartele financiare

Fa toate cursurile de contabilitate posibile, ca sa inveti limbajul afacerilor. Te vor ajuta ani in sir si te vei simti confortabil cand va trebui sa citesti situatiile financiare.

4. Concentreaza-te pe economisire, nu pe imbogatire rapida

E usor sa inveti treptat sa faci lucrurile cum trebuie, nu e deloc usor sa te imbogatesti rapid. Fa-ti cat mai repede un obicei din a economisi.

5. Cand actiunile se ieftinesc, cumpara, nu vinde

"Imi place sa cumpar cand actiunile merg in jos, cu cat coboara mai jos, cu atat imi place mai mult sa cumpar. Astfel aleg business-uri pe care le detin o perioada foarte lunga", spune Warren Buffett.

6. Inceteaza sa mai pretinzi ca esti un expert

Daca nu investesti in lucruri pe care le cunosti, doar te joci. In cazul lui Buffett, terenul necunoscut inseamna liniile aeriene, aurul si tehnologia.

"Pastreaza lucrurile simple si cunoaste-ti limitele. Cand ti se promit profituri rapide, raspunsul tau ar trebui sa fie, rapid, Nu", subliniaza Buffett.

Sursa: Business Insider

No comments:

Post a Comment